Diensten - Revisie, fabricage en detailontwerp

Maatwerkoplossingen voor special hardware.

West End biedt oplossingen voor de revisie van oude, bestaande systemen, tot aan de fabricage van nieuwe ‘special hardware’. De ondersteuning van onze engineeringsafdeling voor detail-ontwerp en systeemdocumentatie is daarbij onmisbaar. Onze service-engineers dragen zorg voor de installatie van onze producten, bij u, op locatie. En, indien nodig, bieden we langdurige ondersteuning bij onderhoud en reparatie.

Revisie

West End is ontstaan als revisiebedrijf voor industriële apparatuur en verbrandingsmotoren. Nog steeds is de revisie van bestaande machines een van onze pijlers. Bij de revisie van uw productie-of testmiddelen gaat West End verder dan alleen reparatie of vervanging van kapotte onderdelen. In veel gevallen streven wij ernaar de prestaties van de door ons gereviseerde productiemiddelen zelfs te verbeteren.

Door het doel van de installatie goed voor ogen te houden, kan de prestatie door revisie of modificatie zelfs verbeterd worden.


Fabricage

West End is veelzijdig en flexibel uitgerust met hoogwaardige, specialistische faciliteiten, waaronder een clean assembly ruimte. Daarnaast beschikt West End over een goed uitgeruste meetkamer inclusief mobiele 3D meetapparatuur voor grote en complexe constructies. West End heeft bovendien ervaring met veeleisende technologieën, zoals productie voor cryogene systemen, of het uitvoeren van vacuümtesten. Hierdoor zijn we in staat om maatwerkoplossingen te bieden voor zeer specialistische, hoogwaardige innovatieprojecten.

West End is door de brede ervaring met hoogwaardige technologieën niet bang om innovatievraagstukken op te pakken.

 

Detailontwerp

De engineering van West End is bij uitstek geschikt om complexe installaties van de noodzakelijke detailoplossingen te voorzien. Onze ‘Built to specs’ diensten richten zich op fabricage en revisie van hoogwaardige machines en installaties, inclusief de benodigde documentatie en werktekeningen.

Onze engineers ondersteunen de revisie- en fabricageprojecten van begin tot eind. Engineers werken vanaf de eerste calculaties, tot aan de installatie en het in werking stellen van complexe systemen toe. Hierdoor blijft iedereen bij West End direct betrokken bij de planning en kwaliteitsborging.

Bij productie in West-Europa is kwaliteit en leveren volgens specificaties de norm. West End doet wat een ander niet kan of wil.

Speciale fabricageprocessen

Mede dankzij nauwe samenwerking met onze klanten aan innovatie heeft West End machinefabriek ruime ervaring opgedaan met zeer specialistische producten en technieken, zoals:
• Fabricage van clean rooms
• Productie van flight simulator hardware
• Uitvoeren van cryogene en vacuüm testen
• Diverse Las - en lijm verbindingen, waaronder orbitaal-lassen.

Uiteraard zijn de West End processen gecertificeerd volgens de geldende normen in de industrie.

Locatie-gebonden service

De toewijding die we hebben voor onze klanten, gaat verder dan het leveren van hardware. Vooral bij langdurige samenwerking levert West End ondersteuning bij de ingebruikname van door ons gefabriceerde producten. Daarnaast verrichten onze buitendienst monteurs reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Deze diensten op locatie zijn vaak kortstondig. In enkele gevallen leveren we langdurige ondersteuning op locatie,  waarbij wij onze vakmensen bij onze klanten detacheren.

West End Machinefabriek - Revisie West End Machinefabriek Fabricage West End Machinefabriek - Detailontwerp, constructie en engineering

“Service & Machinery for Science and Industry”