West End Machinefabriek anno 2017 - we maken innovatie mogelijk

Over West End

Meer dan 70 jaar een familiebedrijf

Familiebedrijf West End is een specialistische machinefabriek met jarenlange ervaring. Ons familiebedrijf, opgericht in 1947, bevindt zich centraal in de het Westelijk deel van Nederland op twee locaties in Lisse en Noordwijk. Ook nu nog zijn er 7 familieleden van de familie Van Berge Henegouwen bij West End werkzaam.

Duurzaam betrokken in de regio

West End Machinefabriek is nauw verweven met de Bollenstreek. We zitten dicht bij een aantal van onze prestigieuze klanten in de buurt.

West End hecht veel waarde aan het omarmen van nieuwe technologieën, voor toepassing in de maatwerkoplossingen voor onze klanten. Ook technologische ontwikkelingen op het vlak van afvalstromen en duurzame productietechnologieën, vallen daaronder. Dit komt onder meer tot uiting in onze investering in het stralen met ijs, waarmee we metalen oppervlaktebehandelingen kunnen uitvoeren met een minimale belasting voor het milieu. Hierdoor hebben we een intensieve samenwerking met de maakindustrie in de regio opgebouwd.

Bovendien werkt West End veel samen met verschillende onderwijsinstellingen, voor stages en leerplekken. Met onze kennis en connecties adviseren we de omliggende gemeentes over scholing en economische vraagstukken. Ook is West End trotse sponsor van baanbrekende projecten van de TU Delft, waaronder de waterstof aangedreven raceauto van team Forze, en de Nuna, de zonneauto van het Nuon Solar Team.

Hierdoor zijn we meerdere malen genomineerd voor regionale MVO- en duurzaamheidsprijzen.

“niet one hit wonder, maar meervoudig genomineerd op verschillende vlakken als meest innoverend, sustainable..”

Leren en Werken

Dezelfde toewijding, die we aan onze klanten besteden, geven we ook aan onze mensen. Als erkend leerbedrijf bieden we jaarlijks plaats aan 15 tot 20 stagiaires en leerlingen. Daarbij werken we nauw samen met verschillende onderwijsinstellingen. Ook zijn we er trots op, dat we twee van onze mensen hebben kunnen opleiden tot ingenieur. Naast het benutten van de directe leermogelijkheden, zet West End zich actief in om jonge mensen enthousiast te maken voor ons vak. West End spant zich in voor het promoten van meisjes in de techniek, en werkt samen met middelbare scholen en Technasia om de interesse voor techniek ook bij de jongste jeugd op te wekken. Het symbool dat dit voor ons tastbaar maakt, is de duurzame race-auto Forze, ontwikkelt door studenten van de universiteit Delft. West End is al jarenlang trotse sponsor en leverancier van dit team.

Wat we bij West End maken, is vaak zó complex, dat leer je niet op school. Daarom leiden wij onze mensen zelf op, waarbij leren en werken hand in hand gaan.

Werkwijze

Specifieke sterktes van West End Machinefabriek zijn onze mensen, en hun toewijding, om op tijd de juiste oplossingen te realiseren. Onze ontwerpen zijn praktisch en uitstekend uitvoerbaar. Deze zijn namelijk gebaseerd op onze unieke kennis van het maak-proces. Daarnaast kan West End snel schakelen, doordat alle technische vakgebieden, waaronder engineering, verbinden, verspanen en assemblage zich onder een dak bevinden.

Het doel van West End Machinefabriek is om langdurige relaties met haar opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers op te bouwen. Met als doel onze partners elke keer weer beter van dienst te kunnen zijn, investeren wij daarom permanent in certificeringen, opleidingen en middelen voor engineering, fabricage en service.

De mensen van West End

De familiesfeer bij West End stelt iedereen instaat van fouten te leren, te innoveren. We geloven er in, dat onze mensen plezier moeten hebben in hun werk, om het beste uit zichzelf te kunnen halen, en te blijven ontwikkelen. Net zoals we dat bij West End voor onze klanten doen.