Leren en Werken

Wat West End maakt, leer je niet op school

Dezelfde toewijding, die we aan de fabricage en revisie van maatwerkoplossingen voor onze klanten besteden, bieden we ook aan onze mensen. We zijn er trots op, dat we twee van onze mensen hebben kunnen opleiden tot ingenieur (BEng). West End is een erkend leerbedrijf, en zet zich actief in, om meisjes in de techniek te promoten. Ook ondersteunt West End middelbare scholen en Technasia om jonge mensen te enthousiasmeren voor Techniek.

Wat we bij West End maken, is vaak zó complex, dat leer je niet op school. Daarom leiden wij onze mensen zelf op, tijdens leren en werken, tegelijkertijd.

 

Van de 56 mensen, die bij West End werken, is op jaarbasis circa 15% bezig met een (afstudeer-)stage, of voor langere periode verbonden met West End in een ‘leren en werken’ traject. Daarbij werken we nauw samen met de Leidse Instrumentmakers School, ROC Amsterdam, ROC hoofddorp en KTS Voorhout. Sinds 2017 maakt West End uit van het LIS aerospace cluster.

Onze kennis en ervaring in maatwerkoplossingen en fabricage delen we met universitaire studenten. Door middel van sponsoring van innovatieve projecten, waaronder de waterstof race auto van Team Forze, en de zonneauto van het Nuon Solar Team, beide van de TU Delft.

Wat wij maken is zo complex, dat leer je niet op school. Daarom leidt West End zijn mensen zelf op, door te werken en leren tegelijkertijd, Dat is ook de reden, dat we zoveel aandacht geven om jongeren enthousiast te maken voor ons vak.

Daarom organiseert West End veel open dagen voor basisscholen en middelbare scholieren. Daarmee wil West End ons vak promoten, want ons vak is leuk, en we hebben de volgende generatie nodig, die dat met ons wil voortzetten.