Logo West End
West End Machinefabriek anno 2017 - we maken innovatie mogelijk

Diensten - Revisie, fabricage en engineering

Maatwerkoplossingen voor special hardware.

West End biedt oplossingen voor de revisie van oude, bestaande systemen tot aan de fabricage van nieuwe ‘special hardware’. De ondersteuning van onze engineeringsafdeling voor detailontwerp en systeemdocumentatie is daarbij onmisbaar. Onze service-engineers dragen zorg voor de installatie van onze producten op uw locatie. Zo nodig bieden we langdurige ondersteuning bij onderhoud en reparatie.

Revisie

West End is ontstaan als revisiebedrijf voor industriële apparatuur en verbrandingsmotoren. Nog steeds is de revisie van bestaande machines één van onze pijlers. Bij de revisie van uw productie- of testmiddelen gaat West End verder dan reparatie of vervanging van kapotte onderdelen. In veel gevallen streven wij ernaar de prestaties van de productiemiddelen zelfs te verbeteren.

Door het doel van de installatie goed voor ogen te houden, kan de prestatie door revisie of modificatie zelfs verbeterd worden.


Fabricage

West End is veelzijdig en flexibel. Ons bedrijf is uitgerust met hoogwaardige, specialistische faciliteiten, waaronder een clean assemblageruimte. Daarnaast beschikt West End over een goed uitgeruste meetkamer inclusief mobiele 3D-meetapparatuur voor grote en complexe constructies. West End heeft bovendien ervaring met veeleisende technologieën, zoals productie voor cryogene systemen, of het uitvoeren van vacuümtesten. Hierdoor zijn we in staat om maatwerkoplossingen te bieden voor zeer specialistische, hoogwaardige innovatieprojecten.

West End is door de brede ervaring met hoogwaardige technologieën niet bang om innovatievraagstukken op te pakken.

 

Detailontwerp

De engineering van West End is bij uitstek geschikt om complexe installaties van de noodzakelijke detailoplossingen te voorzien. Onze ‘built to spec’-diensten richten zich op fabricage en revisie van hoogwaardige machines en installaties, inclusief de benodigde documentatie en werktekeningen.

Onze engineers ondersteunen de revisie- en fabricageprojecten van het begin tot het eind. Engineers werken vanaf de eerste calculaties tot aan de installatie en inwerkingstelling van complexe systemen toe. Hierdoor blijft iedereen bij West End direct betrokken bij de planning en kwaliteitsborging.

Bij productie in West-Europa is kwaliteit en leveren volgens specificaties de norm. West End doet wat een ander niet kan of wil.

Speciale fabricageprocessen

Mede dankzij nauwe samenwerking met onze klanten bij innovaties heeft West End Machinefabriek ruime ervaring met zeer specialistische producten en technieken, zoals:
• Fabricage van cleanrooms
• Productie van flight simulator-hardware
• Uitvoeren van cryogene en vacuümtesten
• Diverse las- en lijmverbindingen, waaronder orbitaal-lassen.

Uiteraard zijn de West End-processen gecertificeerd volgens de geldende normen in de industrie.

Onze buitendienst en service

De service voor onze klanten gaat verder dan het leveren van hardware. Vooral bij langdurige samenwerking ondersteunt West End u bij de ingebruikname van door ons gefabriceerde producten. Daarnaast verrichten onze buitendienstmonteurs reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Deze diensten op locatie zijn vaak kortdurend. In enkele gevallen leveren we langdurige ondersteuning op locatie, waarbij wij onze vakmensen bij u kunnen detacheren.

West End Machinefabriek - Detailontwerp, constructie en engineering West End Machinefabriek Fabricage

“Service & Machinery for Science and Industry”