Logo West End
Oppervlaktebehandeling bij West End: De Finishing Touches

Oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandelingen bij West End Machinefabriek

Oppervlaktebehandeling

West End is er trots op, wanneer een vliegtuig voor het eerst vliegt dankzij onze onderdelen. De zorg en toewijding voor revisie, fabricage en engineering van onze producten besteden we desgewenst ook aan de afwerking daarvan.

Voor de afwerking van onze werkstukken en productie gebruiken we drie verschillende straaltechnieken, waarmee een breed scala aan ruwheden bereikt kan worden. Daarbij maken we gebruik van keramisch poeder, glasparel, of korund. Deze zandstraalmaterialen zijn duurzaam en geschikt voor meermalig gebruik.

De duurzame productiemethoden bij West End Machinefabriek:
     •   Omvormen
     •   Verspanen
     •   Verbinden
     •   Oppervlaktebehandelingen
     •   Assemblage

 

IJsstralen

Naast het conventioneel stralen met grit, gebruikt West End als een van de eerste in Nederland het duurzame ijsstralen, waarbij bevroren waterdruppels worden gebruikt. Via een filtersysteem is 100% van het afvalmateriaal te scheiden. De te behalen oppervlaktekwaliteit is daarbij onveranderd hoog ten opzichte van conventionele straaltechnieken.

Coaten

West End beschikt over twee lakstraten. Daarbij gebruiken we nat lak en lakken we elektrostatisch, voor een optimale lakafdichting en -kwaliteit.

Kijk ook bij onze competenties in verspanende technieken, verbindende technieken, engineering en assemblage- en testmogelijkheden. Een uitgebreid overzicht van ons machinepark is ook te vinden in de feiten en cijfers.

 

Masking tape aanbrengen op een veiligheids VGM hekwerk bij oppervlaktebehandelingen, zoals coaten Ontvetten van werkstukken voor het coaten - oppervlaktebehandeling Lakken van werkstukken - de finishing touches van de oppervlaktebehandeling bij West End

De zorg en toewijding voor revisie, fabricage en engineering van onze producten besteden we ook aan de afwerking daarvan.