Logo West End
Gecertificeerd lassen bij West End Machinefabriek

Verbindingstechniek

Lassen

Voor leidingwerk en tanks beschikt West End over orbitale lasapparatuur. Onze werkplekken beschikken over uitstekende filter- en afzuigingssystemen voor onder meer MIG- en TIG-lassen van aluminium, roestvast staal en staal. Hiervoor zijn in onze lasafdeling acht werkplekken ingericht.

Speciaal voor leidingwerk en tanks hebben we een orbitaal lasmachine. Daarmee kunnen we de hoogst mogelijke laskwaliteit bereiken.

Natuurlijk zijn onze processen gecertificeerd, zodat we ook voor veeleisende projecten de juiste kennis, kunde en middelen in huis hebben.

Lijmen

Lijmen is een vak apart. West End is gecertificeerd voor onder meer vacuümbestendig lijmen, en het verlijmen van verschillende materialen en materiaalcombinaties.

 

De duurzame productiemethoden bij West End Machinefabriek:
     •   Omvormen
     •   Verspanen
     •   Verbinden
     •   Oppervlaktebehandelingen
     •   Assemblage

 

Overige verbindingstechnieken

Voor productspecificaties met extreme eisen aan trilling-resistentie en belasting beschikt West End over kennis en middelen om onderdelen te verbinden met behulp van bijvoorbeeld popnagels of blindklinken. Met name voor producten, die aan hevige trillingen worden blootgesteld, of waar gewichtsreductie een grote rol speelt, kunnen deze verbindingstechnieken uitkomst bieden.

Blindklinken en popnagels in een samengesteld product

Kijk ook bij onze competenties in verspanende technieken, oppervlaktebehandelingen en assemblage- en testmogelijkheden. Een uitgebreid overzicht van ons machinepark is ook te vinden in de feiten en cijfers.

Lassen

Natuurlijk zijn onze processen gecertificeerd, zodat we ook voor veeleisende projecten de juiste kennis, kunde en middelen in huis hebben.