Logo West End
Maatwerk

Maatwerk

Maak maatwerk van special hardware

West End ontwerpt en fabriceert uiterst zorgvuldig maatwerkoplossingen. Ook reviseren we bestaande installaties en machines. Voorbeelden hiervan zijn: transport-jigs, precisieframes, machinebouw, specialistisch tank- en leidingwerk en speciale constructies voor veiligheidsdoeleinden.

Onze engineering detailleert (klant-)ontwerpen om tot maatwerkoplossingen, inclusief de juiste specificaties en de vereiste documentatie

Het niveau waarop West End en haar klanten acteren, spreekt tot de verbeelding:

  • Machinebouw: machines die innovatieve producten of geneesmiddelen mogelijk maken.
  • Tanks en Leidingwerk: (cryogene) installaties voor extreme omstandigheden.
  • Testvoorzieningen: apparatuur voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en ruimtevaart toepassingen.
  • Precisieframes: hoogwaardige precisieframes, bijvoorbeeld als hulpmiddel bij complexe assemblageprocessen in de ruimtevaart en voor wetenschappelijk onderzoek.
  • Transportframes: nauwkeurige, lichtgewicht frames en jigs voor het transport van kwetsbare hightech onderdelen om bijvoorbeeld carbonvliegtuigcomponenten veilig te transporteren.

West End Machinefabriek maakt het mogelijk dat baanbrekende bedrijven kunnen innoveren. En daar zijn we trots op.

 

Onze eigen engineeringsafdeling detailleert (klant-)ontwerpen en maakt er maatwerkoplossingen van. De engineers voorzien de fabricageafdeling van productiewerktekeningen. Daarnaast zorgen onze engineers voor de juiste specificaties en de vereiste documentatie. Ze zijn gedurende het hele revisie- of fabricageproces bij de projecten betrokken.

Eventuele productwijzigingen voor fabricage-optimalisatie en kostenreducties kunnen we in de CAD- modellen en werktekeningen bijwerken. Het kunnen maken van deze as-built drawings maakt West End Machinefabriek uniek.

Built to print

De kracht van West End Machinefabriek is de combinatie van een veelzijdig machinepark met onze manier van werken. Van begin tot eind is iedereen bij West End Machinefabriek betrokken bij het fabriceren van hoogwaardige producten. De variëteit en flexibiliteit van ons machinepark stelt ons in staat om binnen de afgesproken condities uw werkstuk op basis van uw werktekeningen te produceren. Vlot, vakkundig en volledig conform de specificaties.

Built to spec

West End Machinefabriek is specialist in het vertalen van uw conceptontwerp naar detailtekeningen en 3D-modellen voor productie. Onze engineeringsafdeling, in samenwerking met de productie, verzorgt uw detailontwerp. Zo nodig voorzien we dit van de relevante product- en productiedocumentatie.

Wij vinden het gaaf, dat we onder meer ruimtevaarttesten mogelijk maken, en betrokken zijn bij uitdagende, aansprekende projecten. We zijn er trots op dat we meewerken aan Europese innovaties.