Logo West End
Specialistische en hoogwaardige machinebouw voor de chemische - en procesindustrie.

Machinebouw

Machinebouw

West End Machinefabriek richt zich van oudsher op onderhoud, reparatie en revisie van bestaande machines. Naast revisie van onderdelen, fabriceert West End nieuwe complexe (vaak samengestelde) componenten voor industriële toepassingen en wetenschappelijk onderzoek. 

West End is door de brede ervaring met hoogwaardige technologieën niet bang om innovatievraagstukken op te pakken.

Bij de revisie van uw productiemiddelen gaat West End verder dan alleen reparatie of vervanging van kapotte onderdelen. We kunnen de levensduur van machines ook verlengen, door ze uit te rusten met nieuwe technologische mogelijkheden. Bij onze revisie streven we ernaar om uw productiemiddelen zelfs te verbeteren.

We maken machines voor onder meer de:

  • Chemische industrie
  • Procesindustrie
  • Research en development
  • Grafische industrie

West End fabriceert nieuwe machines op basis van ‘built to spec’ of op basis van ‘built to print’.

Fabricage ‘Built to spec’

West End Machinefabriek is specialist in het vertalen van een conceptontwerp tot detailtekeningen en 3D-modellen voor productie. Onze engineeringsafdeling verzorgt, in samenwerking met de productie, uw detailontwerp. Zo nodig voorzien we u ook van de relevante product- en productiedocumentatie. Hierbij houden wij natuurlijk rekening met de functie die ons maatwerk vervult in het complete systeem.

Fabricage ‘Built to print’

De kracht van West End Machinefabriek is de combinatie van ons brede machinepark en de manier van werken. Van begin tot eind is iedereen bij West End Machinefabriek betrokken bij het fabriceren van hoogwaardige producten. De variëteit en flexibiliteit van ons machinepark stelt ons in staat uw werkstuk op basis van uw werktekeningen te produceren. Vlot, vakkundig en volledig conform de specificaties.

Factory Acceptance Tests (FAT)

Onze eigen engineeringsafdeling kan de machines van de benodigde documentatie en keurmerken voorzien. West End Machinefabriek beschikt over eigen test- en meetfaciliteiten om Factory Acceptance Tests (FAT) uit te voeren. Deze kunnen bestaan uit lektesten, druktesten, belastingtesten en zogenaamde ‘dry-runs’.

Ingebruikname van productiemiddelen

Onze buitendienst en servicemonteurs bieden ondersteuning bij de integratie van de nieuwe productiemiddelen in de bestaande lijnen, installatie en ingebruikname van de machines op locatie. Daarvoor beschikt West End over goed uitgeruste mobiele werkplaatsen, waarmee kleine, lastminute-aanpassingen vaak ter plekke kunnen worden uitgevoerd.

VGM-voorzieningen

West End fabriceert maatwerk voor preventieve veiligheidsvoorzieningen, zoals trappen, hekwerken, (kooi)ladders, bordessen en platforms. Voor tijdelijke (onderhouds)projecten én voor permanente productie-installaties. Juist wanneer standaard veiligheidsvoorzieningen te kort schieten of uitzonderlijke veiligheidseisen gelden, is maatwerk nodig.

VGM voorzieningen in de ruimtevaartindustrie


Naast veiligheidsvoorzieningen voor de door ons gefabriceerde machines, maken we kooiladders, trappen, bordessen en platforms op, in of rond bestaande machines.


Onze veiligheidsoplossingen voldoen aan hoge eisen. Met name in situaties, waar de bevestiging - en montagemogelijkheden beperkt zijn, of waar ruimtelijke beperkingen aanvullende veiligheidsvoorzieningen vereisen.

West End is VCA gecertificeerd voor installatie - en onderhoudswerkzaamheden.

Natuurlijk handhaven we de veiligheidsvoorschriften ook in onze eigen fabriek. Deze gelden voor onze medewerkers, bezoekers, stagiaires en leerlingen.

Clean room assemblage Clean Room Assemblage voor Proces Industrie Clean Room Assemblage voor Proces Industrie

West End Machinefabriek maakt het mogelijk dat baanbrekende bedrijven kunnen innoveren. En daar zijn we trots op