Logo West End
Grootverspanen

Revisie en onderhoud

West End is ontstaan als revisiebedrijf voor industriële apparatuur en verbrandingsmotoren. Nog steeds is de revisie van bestaande machines één van onze pijlers.


Bij de revisie van uw productie- of testmiddelen gaat West End verder dan reparatie of vervanging van kapotte onderdelen. In veel gevallen streven wij ernaar de prestaties van de door ons gereviseerde productiemiddelen zelfs te verbeteren.

Door het doel van de installatie goed voor ogen te houden, kan de prestatie door revisie of modificatie zelfs verbeterd worden.

Cilinderkoppen en motorblokken

Ons machinepark is uitgerust om cilinderkoprevisie uit te voeren, waaronder vervanging van klepzetels, klepgeleiders en kleppen. Daarnaast kunnen we spruitstukken vlakken en de cilinderkop afpersen.

Bovendien hebben onze vakmensen veel ervaring in de revisie van motorblokken. Dit omvat het vlakken, persen, honen, het slijpen van de krukas, en het vervangen van lagers, veren en zuigers.

Ook kunnen we maatwerkonderdelen leveren of voor u monteren, zoals zuigers, veren, kleppen, klepgeleiders, pakkingen en andere onderdelen. Deze onderdelen kunnen we deels ook in onze eigen fabriek fabriceren. Waar nodig kunnen we bestaande delen aanpassen. Als extra service kunnen we motoren bij u ophalen en afleveren. 

Machines en onderdelen

Onze revisieafdeling kan ook bestaande machines en productiemiddelen renoveren, repareren en reviseren. Ondersteund door de productiefaciliteiten van onze fabricage maken we waar nodig nieuwe onderdelen.

Zo nodig worden de wijzigingen doorgevoerd in de 3D CAD-modellen en werktekeningen. Deze as-build drawings kunnen van pas komen, als er in de toekomst behoefte is aan een vervangend onderdeel.

De goed uitgeruste werkplaats van onze revisieafdeling is voor veel klanten het begin van een langdurige samenwerking.

 

Refurbishment of a ship's engine

”Door preventief onderhoud en interne revisie van ons machinepark is West End innovator als duurzame machinefabriek.”