Logo West End
Precisieframes voor Luchtvaart simulatoren

Precisieframes

West End Machinefabriek fabriceert reeds jarenlang grote frames met nauwe toleranties en een complexe geometrie. Met onze werkwijze en ons machinepark kunnen we de fabricagevolgorde vaak zo indelen, dat het maximale werkstukformaat vrijwel nooit een beperking vormt. De oppervlakte van onze machinefabriek van 5500 m2 maakt het mogelijk om hele grote frames te assembleren.

Voor het bereiken van de hoogst mogelijk precisie beschikt West End over een goed uitgeruste meetkamer. Grote werkstukken, assemblages en frames meten en documenteren we met onze 3D- meetapparatuur, waaronder een optische, lasergestuurde 3D-meetinstallatie.

Onze precisieframes worden onder meer toegepast in simulatoren voor de luchtvaart- en maritieme industrie. Ook voor de machinebouw en toepassingen in de chemische industrie en voor wetenschappelijk onderzoek maakt West End hoogwaardige precisieframes.

Mechanical ground support equipment (MGSE)

Specifiek voor de ruimtevaart heeft West End diverse MGSE-projecten gefabriceerd voor de assemblage en het testen van satellieten. Enkele voorbeelden hiervan zijn adapters voor triltesten en EMC-compatible supportframes.

Deze testadapters zijn bedoeld om op aarde de extreme omstandigheden te testen, waaraan satellieten tijdens lancering en in hun baan rond de aarde worden bloot gesteld.

Vanwege de tijdelijke aard van en veiligheidseisen voor deze testfaciliteiten, heeft West End ook specifieke omgevingsgebonden veiligheidsvoorzieningen gefabriceerd.

 

(Flight) Simulation hardware

De ervaringen in de ruimtevaartsector stelt West End in staat lichtgewicht en zeer stijve constructies te maken voor simulatoren voor onder andere de luchtvaartindustrie en maritieme toepassingen. Deze mechatronische simulatoren worden gebruikt voor trainings- en opleidingsdoeleinden van bijvoorbeeld piloten.

West End fabriceert hardware voor flightsimulatoren


Onze werkwijze en de ondersteuning van een eigen engineeringsafdeling stellen ons in staat de onderdelen van deze simulator-jigs te fabriceren en te assembleren. Daarbij kunnen we met behulp van ‘as-build drawings’ productwijzigingen borgen. Dit digitale dossier maakt het mogelijk om kostenefficiënt een tweede serie frames te fabriceren.

Built to spec

Onze ontwerpafdeling maakt detailontwerpen voor aanpassingen aan bestaande precisieframes én de fabricage van nieuwe constructies. Daarbij voorzien we ook in de benodigde documentatie. Zo dragen we bij aan het realiseren van innovatieve oplossingen voor onze klanten, met precisieframes waar we trots op zijn.

Built to print

Herhalingsorders of reeds gedetailleerde constructies en precisieframes fabriceren en controleren we nauwgezet volgens de werktekeningen.

 

Hoogwaardige precisieframes van West End Complexe frames voor wetenschappelijk onderzoek en testopstellingen

“West End is voor ons het ideale verlengstuk. Ik kan er complexe werkstukken laten maken en tegelijkertijd op tekening laten vastleggen. Fabricage én engineering onder een dak. Dat is wat ik zoek.”