Logo West End
De productie van industriële tanks en leidingwerk behoort tot een van de oorspronkelijke productgroepen van  West End.

Tanks en leidingwerk

De fabricage van industriële tanks en leidingwerk behoort tot een van de oorspronkelijke productgroepen van  West End. Vanaf de jaren ’50 produceert West End high-tech en innovatieve maatwerkoplossingen voor druk- en vacuümvaten, roestvaststalen leidingwerk voor saintair en cryogene toepassingen voor de chemische procesindustrie.

Voor de fabricage van tanks en leidingwerk heeft West End een orbitaal (TIG) lasmachine. Ons lasproces is bovendien gecertificeerd. West End heeft ruim 60 jaar ervaring in deze specifieke sector en beschikt over cleanroomfaciliteiten. Dat biedt ons de mogelijkheid om uiteenlopende testen in onze machinefabriek uit te voeren, zoals druk- en vacuümtesten en dry-runs.

Hierdoor is West End in staat om maatwerk in leidingen en tanks te fabriceren voor veeleisende industrietakken, zoals de chemische industrie, ruimtevaart en wetenschappelijk onderzoek.

Druk- en vacuümvaten

De specifieke eisen voor druk- en vacuümvaten vereisen een goed gecontroleerd en gecertificeerd fabricageproces. Nog belangrijker is hier een gespecialiseerde productiemethode, zoals orbitaal lassen. Bij West End beschikken we over beiden. West End begon 70 jaar geleden als lokaal revisiebedrijf voor onder andere de chemische- en procesindustrie. Sindsdien is West End met haar klanten meegegroeid tot internationaal toeleverancier. Met deze kennis en ervaring weten we als geen ander hoe klanten deze tank- en leidingwerkinstallaties kunnen verbeteren.

Vacuümtesten met helium van leidingwerk

Op een natuurlijke wijze ontstond zo de vraag om maar meteen die verbeterde installaties te gaan leveren. Inmiddels hebben we onze fabricage- en engineeringsafdeling hetzelfde hoge niveau als onze revisie-experts gebracht. Het meegroeien met de vraag resulteerde ook in een goed uitgeruste cleanroom waar we uiteenlopende testen (zoals vacuüm- en lektesten) uitvoeren.

“West End is voor ons het ideale verlengstuk. Ik kan er complexe werkstukken laten maken en tegelijkertijd op tekening laten vastleggen. Fabricage én engineering onder een dak. Dat is wat ik zoek.”

Cryogene toepassingen

West End Machinefabriek heeft de kennis en ervaring in huis voor de fabricage van tanks en leidingwerk voor cryogene toepassingen. De hoge (veiligheids)eisen onder extreme omstandigheden stellen extra eisen aan de fabricage van leidingen en tanks voor cryogene systemen. Met diverse certificaten voor bijvoorbeeld het lasproces kan West End uitdagende projecten voor toepassingen onder extreme omstandigheden uitvoeren.

Maatwerk in Tanks en leidingwerk

Renovatie van (deel)systemen

Ook voor speciale (renovatie)projecten van delen van leidingwerken is West End uw partner. Met eigen fabricagefaciliteiten voor onder andere gecertificeerd orbitaal lassen, én onze goed uitgeruste mobiele buitendienst voeren we ook complexe projecten veilig en vakkundig uit.

De special hardware die West End levert, is zo specifiek, dat leer je niet op school.


Daarom leiden wij onze mensen binnen West End zelf op.
Dat is ook de reden, dat we ons zo actief inzetten om enthousiaste jongeren voor ons vak te vinden.