Logo West End
Maatwerk

Test Equipment

West End Machinefabriek heeft in de afgelopen 70 jaar zeer veel ervaring opgedaan met verschillende, veeleisende, testomgevingen. Onze maatwerkoplossingen worden toegepast voor onderzoek en ontwikkeling in allerlei wetenschappelijke gebieden:

• Vibratie
• Vacuüm
• Cryogene condities
• Nauwkeurige toleranties

Door brede kennis en ervaring te combineren, is West End zeer goed in staat om de mechanische componenten en structuren voor testvoorzieningen te detailleren, te modificeren en te fabriceren.

Testopstellingen

West End werkt samen met verschillende wetenschappelijke onderzoekscentra bij de ontwikkeling en fabricage van testopstellingen voor fundamenteel onderzoek. Deze researchprojecten vragen vaak aanpassingen en modificaties aan bestaande opstellingen en frames. West End beschikt over mobiele werkplaatsen en vakmensen om op locatie te ondersteunen bij de installatie van en het onderhoud aan de dragende constructies van testopstellingen.

Testadapters

Het ontvouwen van de zonnepanelen van een satelliet in de ruimte wordt vooraf uitvoerig getest. Op aarde, onder invloed van de zwaartekracht. Dat geldt ook voor de testen van de constructie en assemblage van een kunstmaan, die tijdens de lancering aan enorme trillingen wordt blootgesteld.

West End fabriceert de montage- en assemblageplaten voor dergelijke testen onder extreme omstandigheden. Deze montageonderdelen tussen de te testen objecten en de testfaciliteiten mogen de resultaten niet beïnvloeden. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan de ontwikkeling hiervan. De geconditioneerde omgeving voor veel testen maakt de eisen hieraan nog strenger.

Om deze ontwikkelingstrajecten te kunnen uitvoeren, beschikt West End over een eigen engineeringsafdeling en cleanroom. Voor deze tijdelijke opstellingen kunnen we ook de nodige veiligheidsmiddelen, zoals (kooi)ladders, bordessen en platforms ontwikkelen en fabriceren. West End is VCA** -gecertificeerd.

Het testen van leidingwerk in een vacuümomgeving

Research-hardware

Structurele delen van experimentele installaties worden vaak in overleg ontwikkeld. De combinatie van fabricage en een eigen engineeringsafdeling houdt de communicatielijnen kort. De ondersteuning van onze engineers in de vertaling van ideeën naar fabriceerbare opstellingen werkt efficiënt en kostenbesparend. 

De veelzijdigheid van ons machinepark en een eigen cleanroom zijn daarvoor onmisbaar. Bovendien kan West End de nodige FAT (Factory Acceptance Tests), zoals dry runs, vacuümtesten en loadtesten binnenshuis uitvoeren.

Built to spec

Onze ontwerpafdeling maakt detailontwerpen voor aanpassingen aan bestaande precisieframes én de fabricage van nieuwe constructies. Daarbij voorzien we ook in de benodigde documentatie. Zo dragen we bij aan het realiseren van innovatieve oplossingen voor onze klanten, met precisieframes waar we trots op zijn.

Built to print

Herhalingsorders of reeds gedetailleerde constructies en precisieframes fabriceert en controleert West End nauwgezet volgens de werktekeningen.

Hardware voor Triltesten

Testvoorzieningen voor wetenschappelijk onderzoek Vacuümtesten in onze clean assembly ruimte West end maakt testvoorzieningen voor ondermeer trillings- en vibratietesten van high end satelliten, waarmee we innovatie mogelijk maken

Het combineren van kennis en ervaring uit verschillende high tech vakgebieden maakt innovatie mogelijk.