Logo West End

Over West End

Meer dan 70 jaar een familiebedrijf

Familiebedrijf West End is een specialistische machinefabriek met jarenlange ervaring. Ons familiebedrijf, opgericht in 1947, bevindt zich in Lisse, centraal in het westelijk deel van Nederland.

Duurzaam betrokken in de regio

West End Machinefabriek is nauw verweven met de Bollenstreek. We zitten dicht bij een aantal van onze prestigieuze klanten in de buurt.

West End hecht veel waarde aan nieuwe technologieën, voor toepassing in maatwerkoplossingen voor onze klanten. Ook technologische ontwikkelingen op het vlak van afvalstromen en duurzame productietechnologieën vallen daaronder. Dit komt onder meer tot uiting in onze investering in het stralen met ijs, waarmee we metalen oppervlaktebehandelingen kunnen uitvoeren met een minimale belasting voor het milieu. Hierdoor hebben we een intensieve samenwerking met de maakindustrie in de regio opgebouwd.

Ook werkt West End veel samen met verschillende onderwijsinstellingen, voor stages en leerplekken. Met onze kennis en connecties adviseren we de omliggende gemeentes over scholing en economische vraagstukken. Zo is West End trotse sponsor van baanbrekende projecten van de Technische Universiteit Delft, zoals de waterstof aangedreven raceauto van team Forze, en de Nuna, de zonneauto van het Nuon Solar Team.

We zijn verschillende malen genomineerd voor regionale MVO- en duurzaamheidsprijzen.

“Niet one hit wonder, maar meervoudig genomineerd op verschillende vlakken als meest innoverend, sustainable en klantgerichte onderneming van de Bollenstreek.”

Leren en Werken

Dezelfde toewijding, die we aan onze klanten besteden, geven we ook aan onze mensen. Als erkend leerbedrijf bieden we jaarlijks plaats aan 15 tot 20 stagiaires en leerlingen. Daarbij werken we nauw samen met verschillende onderwijsinstellingen. We zijn we er trots op dat we twee medewerkers hebben opgeleid tot ingenieur. Naast het benutten van de directe leermogelijkheden, zet West End zich actief in om jonge mensen enthousiast te maken voor ons vak. Zo promoten we werken in de techniek bij meisjes. Ook werken we samen met middelbare scholen en Technasia om de interesse voor techniek bij jongeren op te wekken. Symbool hiervoor is onze sponsoring van de duurzame race-auto Forze, ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Delft. West End is al jarenlang trotse sponsor en leverancier van dit team.

Wat we bij West End maken, is vaak zó complex, dat leer je niet op school. Daarom leiden wij onze mensen zelf op, waarbij leren en werken hand in hand gaan.

Werkwijze

De specifieke sterkte punten van West End Machinefabriek zijn onze vakkrachten en hun toewijding om op tijd de juiste oplossingen te realiseren. Onze ontwerpen zijn praktisch en uitstekend uitvoerbaar, omdat ze zijn gebaseerd op onze unieke kennis van het maakproces. Daarnaast kan West End snel schakelen, doordat alle technische vakgebieden, waaronder engineering, verbinden, verspanen en assemblage zich onder een dak bevinden.

West End Machinefabriek bouwt langdurige relaties op met haar opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers. Om onze partners elke keer beter van dienst te kunnen zijn, investeren wij permanent in certificeringen, opleidingen en middelen voor engineering, fabricage en service.

De mensen van West End West End machinefabriek is duurzaam betrokken in de Bollenstreek regio

De familiesfeer bij West End stelt iedereen instaat van fouten te leren, te innoveren. We geloven er in, dat onze mensen plezier moeten hebben in hun werk, om het beste uit zichzelf te kunnen halen, en te blijven ontwikkelen. Net zoals we dat bij West End voor onze klanten doen.

71

jaar ervaring

lees meer >
5500

m² fabrieksoppervlak

60

werknemers