Logo West End

Leren en Werken

Wat West End maakt, leer je niet op school

Onze medewerkers zijn belangrijk voor ons bedrijf en dat dragen we uit. We zijn er trots op, dat we twee medewerkers hebben opgeleid tot ingenieur (BEng). West End is een erkend leerbedrijf. We zetten ons actief in om techniek bij meisjes te promoten en ondersteunen middelbare scholen en Technasia om jonge mensen te enthousiasmeren voor techniek.

Wat we bij West End maken, is vaak zó complex, dat leer je niet op school. Daarom leiden wij onze mensen zelf op, tijdens leren en werken, tegelijkertijd.

 

West End is een Erkend Leerbedrijf

Van de 60 mensen, die bij West End werken, is op jaarbasis circa 15% bezig met een (afstudeer-) stage, of voor langere periode verbonden met West End in een leerwerktraject. Daarbij werken we nauw samen met de Leidse instrumentmakers School, ROC Amsterdam, ROC Hoofddorp en KTS Voorhout. Sinds 2017 maakt West End deel uit van het LiS aerospace-cluster.


Onze kennis en ervaring in maatwerkoplossingen en fabricage delen we met universitaire studenten. Door middel van sponsoring van innovatieve projecten, zoals de waterstofraceauto van Team Forze, en de zonneauto van het Nuon Solar Team, beide van de Technische Universiteit Delft.

 

Wat wij maken is zo complex, dat leer je niet op school. Daarom leidt West End zijn mensen zelf op, door te werken en leren tegelijkertijd, Dat is ook de reden, dat we zoveel aandacht geven om jongeren enthousiast te maken voor ons vak.

Daarom organiseert West End veel open dagen voor basisscholen en middelbare scholieren. Daarmee wil West End ons vak promoten, want ons vak is leuk, en we hebben de volgende generatie nodig, die dat met ons wil voortzetten.