Logo West End
Precisieframe voor het transport van de carbon schaaldelen van een A350 vliegtuigvleugel Foto: © Airbus

Transport equipment

Van vacuumtanks tot speciale vleugeldragers

Transportequipment is een buitencategorie precisieframes voor het transport van zeer kostbare of kwetsbare onderdelen of producten. Het gaat vaak over zeer complexe en samengestelde frames. Hiervoor zijn geen standaardoplossingen beschikbaar en bescherming van de producten staat voorop.

In samenspraak met de klant ontwikkelen we de beste methode voor het contactvlak tussen transportframe en product, vaak op de millimeter nauwkeurig.

Onze engineeringsafdeling kan het complexe productontwerp vertalen naar productie- en assemblagetekeningen. Hiermee voorzien onze engineers de fabricageafdeling van de nodige overzicht- en detailtekeningen.

In onze fabricage- en assemblagehallen kunnen we transportequipment-frames van meer dan 40 meter lang fabriceren en assembleren. Om bij deze grote frames de maattolerantie nauwkeurig te controleren, beschikt West End over geavanceerde 3D-meetapparatuur en optische lasertrackers.

Speciale containers

Ook voor het transport van bijzondere of gevoelige apparatuur kunnen we de juiste oplossing bieden. Omdat West End er bewust voor kiest om met de klant mee te ontwikkelen, beschikken we over ruime ervaring in diverse specialistische technische vakgebieden. Deze kennis benutten we voor de fabricage van maatwerkoplossingen voor bijzondere transporten.

Tranportadapters

West End is specialist in de ontwikkeling en fabricage van transportadapters voor het buitengewoon transport van kwetsbare en complexe apparaten, zoals satellieten.

Transportadapters vormen de verbinding tussen de transportcontainers en de te vervoeren vracht. Daarbij bieden ze ondersteuning en bescherming. Een andere belangrijke functie is dat de transportadapters een belangrijk onderdeel vormen in het verpakkingsproces, en de handling van de apparatuur. Daarbij houdt onze engineeringsafdeling rekening met de gewichtsverdeling, de plaatsing van bijvoorbeeld hijsogen, en de montage- en verpakkingsvolgorde.

Onze buitendienst werkt nauw samen met de transporteur. Samen zorgen zij dat het proces veilig en zonder incidenten verloopt.

Transportframes (MGSE) voor de ruimtevaart

Transportframes voor in de ruimtevaart MGSE voor het transport van een satelliet Transport van bijzondere, kwetsbare en kostbare vracht