Engineering en onderhoud

West End is uw one-stop-shop voor Engineering & Onderhoud

Voorafgaand aan onze huidige co-engineering- en productieactiviteiten begon West End als een dienstverlenend bedrijf.

In 1947 werd West End opgericht als een servicegericht bedrijf In de loop der jaren hebben we onze huidige co-engineering- en productieactiviteiten ontwikkeld,

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in dringende reparaties en onderhoud. Reparatie en onderhoud leiden vaak tot revisie- en renovatieactiviteiten.

Reparatie, modificatie en opknappen is voor veel klanten het startpunt geweest voor hun langdurige relatie met West End.

Fabricage als dienst

Om hoogwaardige renovatiewerkzaamheden te kunnen uitvoeren, investeert West End voortdurend in nieuwe mogelijkheden en technologie├źn. Naast de originele reparatie-, demontage- en transportdiensten op klantlocatie, investeert West End in een eigen allround werkplaats. Onze werkplaats, of beter gezegd fabriek, is er voor allround en omvat gecertificeerd laswerk, CNC freeswerk en oppervlaktebehandelingen.


Co-engineering

Om de service van “as-built tekeningen” te kunnen bieden, richtte West End in de jaren 1970 haar eigen engineeringafdeling op. Wijzigingen in de productgeometrie worden ingevoerd in 3D CAD-modellen en werktekeningen. Deze as-built tekeningen kunnen in de toekomst worden gebruikt voor reserveonderdelen. Tegenwoordig bieden we co-engineering als service voor onze langetermijnrelaties als startpunt voor nieuw te produceren gereedschap of apparatuur. Onze engineering omvat 3D-modellen, FEM-analyses en 2D-productietekeningen.
est- en assemblagediensten.

Ons doel is om een one-stop dienstverlener te zijn, daarom heeft West End naast engineering, productie en on-site diensten ook een eigen test- en assemblageteam. Voorbeelden van testen zijn pasvorm-checks, belastingstesten, schoktesten, druk- of vacu├╝mtesten en waterdichtheidstesten. Daarnaast bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun testcampagne of goedkeuringstests uit te voeren in onze schone assemblageafdeling bij West End. Voorbeelden van dergelijke co-assemblage en testcampagnes zijn onlangs het TMT-project en enkele jaren geleden het testen van de Xenon Space Simulation Lamps voorafgaand aan de levering aan ESA.

Diensten op locatie

Buitendienst

West End beschikt over goed uitgeruste mobiele werkplaatsen voor installatie- en onderhoudswerkzaamheden op locatie. Onze buitendienstmedewerkers ondersteunen u dus bij de installatie en inbedrijfstelling van productie-units.
De buitendienstmedewerkers zijn ook bereid om storingen te verhelpen en (regulier) onderhoud en reparaties uit te voeren aan onze maatwerkoplossingen op locatie. De buitendienstmedewerkers van West End kunnen zelfs modificaties van onderdelen op locatie uitvoeren.

Detachering

Voor onze langetermijnpartners in de ruimtevaart, luchtvaart en industrie gaat onze service verder dan onderhoud en installatie ter plaatse. Onze mensen kunnen bij uw bedrijf worden gedetacheerd voor langdurige en grote projecten. Bovendien willen we altijd dicht bij de klant staan.

Aanschaf van extra apparatuur en diensten

West End aims to be an all-round one-stop-shop supplier for it’s partners. Part of this philosophy includes services like purchase, integrate and deliver off-the-shelf components. Next to this we arrange services like special transports of large dimensions.

Meettechniek

Omdat we een mobiel servicebedrijf zijn, kan een deel van onze meetapparatuur gebruikt worden bij klanten.West End gebruikt de Faro Prime Arm en Lasertracker niet alleen voor de verificatie van hun eigen installatiewerkzaamheden, maar we voorzien ook technici van onze apparatuur om klanten te ondersteunen bij hun meetbehoeften.

Examples

West End is uw one-stop-shop voor Engineering & Onderhoud