Tanks en leidingsystemen

Customised solutions in fluid management.

De productie van industriële tanks en leidingsystemen is een van de oorspronkelijke productgroepen van West End. West End begon in de jaren 1950 met de productie van hightech en innovatieve oplossingen op maat voor het mengen en opslaan van roestvrijstalen tanks en leidingsystemen voor de chemische verwerkingsindustrie.

Tanks kunnen worden uitgerust met mangaten, mixers, kijkglazen, flenzen en apparatuur zoals flenzen. Daarnaast kan West End Dissolver units produceren en installeren.

West End beschikt over mobiele orbitale (TIG) lasmachines om tanks en leidingen te produceren. Ons lasproces is ook gecertificeerd (EN 1090). West End heeft meer dan 60 jaar ervaring in deze specifieke sector en beschikt over clean-room faciliteiten. Dit betekent dat we in onze machinefabriek diverse testen kunnen uitvoeren, zoals druk- en vacuümtesten en drooglopen.

West End is dus in staat om op maat gemaakte oplossingen te maken voor leidingsystemen en tanks voor takken van industrie met hoge eisen, zoals de chemische sector, lucht- en ruimtevaart en wetenschappelijk onderzoek.

Onze tanks kunnen tot 10.000 liter of meer gaan. Wat betreft leidingsystemen hebben we ervaring met grootschalige projecten van meer dan 6.000 meter. Naast tanks ontwerpt en produceert West End ook roerwerken en mixers op maat.

Technologie

Orbital Welding

Om grote onderdelen met hoge tolerantie en complexe geometrieën te maken, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling. Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Engineering

Built to spec

Op basis van uw eisen en specificaties kan onze engineeringafdeling het productontwerp verder uitwerken en voorbereiden op de productie. Onze ingenieurs voeren ook FEM-berekeningen uit om kritieke constructie-elementen en de uiteindelijke materiaalkeuze te controleren. Natuurlijk zijn de montagetekeningen en detailtekeningen gegarandeerd voor renovatie-, reconstructie- en productiedocumentatie-doeleinden.

Built to print

West End kan de aangeleverde 3D-modellen en detailtekeningen ook gebruiken om snel over te schakelen op het produceren van onderdelen of producten. Precies volgens de instructies, specificaties en eisen.


Services

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling. Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineeringdiensten omvatten 3D-modellering, FEM-analyses en de productie en documentatie van

Examples

De speciale hardware die West End levert is zo specifiek dat je die niet op school leert.