Frames, mallen en opspanningen

West End heeft kennis ontwikkeld van de technologie die nodig is voor het veilig en goed omgaan met luchtvaart- en vlieghardware tijdens AIT-activiteiten.

Een recent voorbeeld waar we trots op zijn is de Deployment Rig voor de zonnepanelen van Metop. West End produceerde ook bijna alle MGSE voor de zonnepanelen van Artemis.

We kunnen frames voor transportmiddelen met lengtes van meer dan 40 meter produceren en assembleren in onze productie- en assemblagegebouwen. West End beschikt over geavanceerde 3D-meetapparatuur en optische lasertrackers om de maattolerantie van deze grote frames nauwkeurig te controleren.

Diensten

Onze constructeurs gebruiken 3D solid modeling software voor het maken van productietekeningen, om de fabricage en specificaties aan de machinefabriek door te geven.

West End heeft al sinds de jaren 1970 een eigen technische afdeling. De tekenkamer is door de jaren heen meegegaan met de technologische ontwikkelingen. Onze engineers voorzien de productieafdeling van productietekeningen

FEM analyses

We kunnen ook analyses uitvoeren voor de componenten in een systeem die zware belastingen moeten kunnen dragen, met behulp van de Finite Element Method (FEM). Onze engineeringafdeling helpt onze klanten met deze berekeningen die de (bedrijfs)betrouwbaarheid bepalen. We gebruiken de FEM-analyses ook voor de uiteindelijke materiaalkeuze en de details van de productgeometrie.

West End biedt oplossingen voor het opknappen van oude, bestaande systemen tot het vervaardigen van nieuwe ‘special hardware’. Onze engineeringafdeling biedt onmisbare ondersteuning bij het gedetailleerde ontwerp en de systeemdocumentatie.

Productdocumentatie

Tijdens het hele fabricageproces, en vaak ook daarna, blijven onze ingenieurs betrokken bij de producten die we maken of repareren. Dit resulteert in gedetailleerde productdocumentatie, waarbij veranderingen voor de fabricage of wijzigingen die we van de klant ontvangen nauwgezet worden gedocumenteerd. Dit biedt grote voordelen bij onderhoud, renovatie of reparaties in de toekomst.

As-built drawings

West End Machinefabriek kan ook ‘as-built tekeningen’ maken. Wijzigingen aan het product voor productie-efficiĆ«ntie worden bijgewerkt in het CAD-model en de productietekeningen, waardoor het in de toekomst eenvoudig te dupliceren is.

Built to spec

Op basis van uw eisen en specificaties kan onze engineeringafdeling het productontwerp verder uitwerken en voorbereiden op de productie. Onze ingenieurs voeren ook FEM-berekeningen uit om kritieke constructie-elementen en de uiteindelijke materiaalkeuze te controleren. Natuurlijk zijn de montagetekeningen en detailtekeningen gegarandeerd voor renovatie-, reconstructie- en productiedocumentatiedoeleinden.

Built to print

West End can also use the 3D models and detailed drawings supplied to switch quickly to producing parts or products. Precisely in accordance with the instructions, specifications and requirements.

High Precision, huge parts

West End kan de aangeleverde 3D-modellen en detailtekeningen ook gebruiken om snel over te schakelen op het produceren van onderdelen of producten. Precies volgens de instructies, specificaties en eisen.

Examples