Druk- en vacuumvaten

De specifieke vereisten voor druk- en vacuümvaten vereisen een goed gecontroleerd en gecertificeerd productieproces. Nog belangrijker zijn gespecialiseerde productiemethoden, zoals orbitaal lassen. Bij West End hebben we beide.

West End begon 70 jaar geleden als een lokaal renovatiebedrijf voor de chemische en procesindustrie. Sindsdien is West End meegegroeid met zijn klanten en uitgegroeid tot een internationale leverancier. Met onze kennis en ervaring weten wij als geen ander hoe klanten deze tank- en leidingsystemen kunnen verbeteren.

De vraag om die verbeterde systemen direct te leveren, ontwikkelde zich dan ook als vanzelf. We hebben nu onze productie- en engineeringafdeling op hetzelfde hoge niveau gebracht als onze renovatie-experts.

De gelijktijdige groei van de vraag heeft ook geresulteerd in een goed uitgeruste cleanroom waar we diverse tests (zoals vacuüm- en lektests) uitvoeren.

Technology

Om grote onderdelen met hoge tolerantie en complexe geometrieën te maken, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling. Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Engineering

Built to spec

Op basis van uw eisen en specificaties kan onze engineeringafdeling het productontwerp verder uitwerken en voorbereiden op de productie.Onze ingenieurs voeren ook FEM-berekeningen uit om kritieke constructie-elementen en de uiteindelijke materiaalkeuze te controleren. Natuurlijk zijn de montagetekeningen en detailtekeningen gegarandeerd voor renovatie-, reconstructie- en productiedocumentatiedoeleinden.

Built to print

West End kan de aangeleverde 3D-modellen en detailtekeningen ook gebruiken om snel over te schakelen op het produceren van onderdelen of producten. Precies volgens de instructies, specificaties en eisen.

Diensten

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling. Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineeringdiensten omvatten 3D-modellering, FEM-analyses en de productie en documentatie van

Examples

De specifieke vereisten voor druk- en vacuümvaten vereisen een goed gecontroleerd en gecertificeerd productieproces. Nog belangrijker zijn gespecialiseerde productiemethoden, zoals orbitaal lassen. Bij West End hebben we beide.