MGSE

Repair, Design and Manufacturing of Ground Support Equipment for Space and Astronomy

Mechanical Ground Support Equipment (MGSE) is de apparatuur die gebruikt wordt tijdens assemblage, integratie en testen (AIT) van ruimtevaartapparatuur. Voorbeelden van MGSE zijn interface adapters voor vibratietesten en tip en tilt trolleys voor assemblage. Een ander voorbeeld van MGSE zijn functionele testframes voor het inzetten van zonnepanelen. Een recent voorbeeld waar we trots op zijn, is de Deployment Rig voor de zonnepanelen van Metop.

Op het gebied van zonnepanelen zijn we erg trots op het feit dat we de Vertical Integration Rig en de grote rode beschermkappen voor de zonnepanelen van de Artemis-missie hebben gemaakt.

Voor de Galileo-testcampagne bij Estec hebben we meegewerkt aan het ontwerp en de productie van het gereedschap dat nodig is voor de EMC-test, de gewichtstest en de termijntest. Wat betreft EMC-testen zijn we erg trots op de samenwerking met ETS bij het ontwerpen, fabriceren en installeren van de Bepicolombo-testondersteuning. Dit project omvatte materialen zoals roestvrij staal, titanium, hout en speciale kunststoffen. Dit project omvatte ook het opknappen van de houten luchtpallet.

Diensten

Onze constructeurs gebruiken 3D solid modeling software voor het maken van productietekeningen, om de fabricage en specificaties aan de machinefabriek door te geven.

West End heeft al sinds de jaren 1970 een eigen technische afdeling. De tekenkamer is door de jaren heen meegegaan met de technologische ontwikkelingen. Onze engineers voorzien de productieafdeling van productietekeningen

FEM analyses

We kunnen ook analyses uitvoeren voor de componenten in een systeem die zware belastingen moeten kunnen dragen, met behulp van de Finite Element Method (FEM). Onze engineeringafdeling helpt onze klanten met deze berekeningen die de (bedrijfs)betrouwbaarheid bepalen. We gebruiken de FEM-analyses ook voor de uiteindelijke materiaalkeuze en de details van de productgeometrie.
West End biedt oplossingen voor het opknappen van oude, bestaande systemen tot het vervaardigen van nieuwe ‘special hardware’. Onze engineeringafdeling biedt onmisbare ondersteuning bij het gedetailleerde ontwerp en de systeemdocumentatie.

Productdocumentatie

Tijdens het hele fabricageproces, en vaak ook daarna, blijven onze ingenieurs betrokken bij de producten die we maken of repareren. Dit resulteert in gedetailleerde productdocumentatie, waarbij veranderingen voor de fabricage of wijzigingen die we van de klant ontvangen nauwgezet worden gedocumenteerd. Dit biedt grote voordelen bij onderhoud, renovatie of reparaties in de toekomst.

As-built drawings

West End Machinefabriek kan ook ‘as-built tekeningen’ maken. Wijzigingen aan het product voor productie-efficiĆ«ntie worden bijgewerkt in het CAD-model en de productietekeningen, waardoor het in de toekomst eenvoudig te dupliceren is.

Built to spec

Op basis van uw eisen en specificaties kan onze engineeringafdeling het productontwerp verder uitwerken en voorbereiden op de productie. Onze ingenieurs voeren ook FEM-berekeningen uit om kritieke constructie-elementen en de uiteindelijke materiaalkeuze te controleren. Natuurlijk zijn de montagetekeningen en detailtekeningen gegarandeerd voor renovatie-, reconstructie- en productiedocumentatiedoeleinden.

Built to print

West End kan de aangeleverde 3D-modellen en detailtekeningen ook gebruiken om snel over te schakelen op het produceren van onderdelen of producten. Precies volgens de instructies, specificaties en eisen.

Hoge precisie, grote werkstukken

West End gebruikt ook 3D-meettechnologie voor de kwaliteitsborging, waardoor we de productdocumentatie kunnen voorzien van 3D-meetrapporten. Dit gebeurt met behulp van een 3D meetarm. West End kan ook grote frames en systemen meten met onze 3D optische meetapparatuur.

Technologie

Oppervlaktebehandeling

West End has two state of the art coating lines, to ensure an optimal product finishing and lasting reliability and performance

West End is trots als een vliegtuig dankzij onze onderdelen voor het eerst de lucht in gaat. We besteden zorg en toewijding aan het opknappen, fabriceren en engineeren van onze producten en passen dit desgewenst ook toe op de afwerking ervan.

We gebruiken drie verschillende straaltechnieken om onze werkstukken en productie af te werken, waardoor we een breed scala aan ruwheden kunnen bereiken. We gebruiken keramisch poeder, glasparels of korund. Deze zandstraalmaterialen zijn duurzaam en geschikt voor meervoudig gebruik.

IJsstralen

Naast het conventionele stralen met grit, maakte West End als een van de eerste bedrijven in Nederland gebruik van duurzaam ijsstralen, waarbij bevroren waterdruppels worden gebruikt. Een filtersysteem zorgt ervoor dat 100% van het afvalmateriaal wordt gescheiden. De gewenste oppervlaktekwaliteit blijft op hetzelfde hoge niveau in vergelijking met conventionele straaltechnieken.

West End heeft twee verflijnen. We gebruiken natte verf en we kunnen elektrostatisch verven voor een optimale lakverzegeling en -kwaliteit.

Examples