MDE-Drives

De MDE-unit wordt gebruikt in de civiele industrie en de bouw, in de fasen die leiden tot het bouwen van wegen of huizen.
Een MDE-Drive is een installatie om diep onder de grond ongewenste voorwerpen zoals explosieven uit de Tweede Wereldoorlog op te sporen.

Je kunt de MDE-drive beschrijven als een zwaar drukmechanisme dat een holle buis diep in de grond kan drijven. De holle buis wordt geleid door klemmen van gehard staal. De buis wordt geleid door een grote, maar lichte, demontabele aluminium torenconstructie boven de grond. Om magnetische verstoring te voorkomen, gemeten door de sondes die diep in de grond gaan, zijn de buizen vaak gemaakt van roestvrij staal. De buis is gemonteerd tussen twee hydraulisch aangedreven kettingriemen. Deze kettingriemen zijn gemaakt van gehard hoogsterkte staal.

Het hydraulische systeem van de MDE-aandrijving is gekoppeld aan het hydraulische systeem van de rups waarop het is gemonteerd. Er is een rups nodig om soepel door de vaak ruwe terreinen te kunnen rijden waarop de MDE-unit wordt toegepast.

Technologie

Orbital Welding

Om grote onderdelen met hoge tolerantie en complexe geometrieën te maken, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling. Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Engineering

Built to spec

Op basis van uw eisen en specificaties kan onze engineeringafdeling het productontwerp verder uitwerken en voorbereiden op de productie. Onze ingenieurs voeren ook FEM-berekeningen uit om kritieke constructie-elementen en de uiteindelijke materiaalkeuze te controleren. Natuurlijk zijn de montagetekeningen en detailtekeningen gegarandeerd voor renovatie-, reconstructie- en productiedocumentatiedoeleinden.

Built to print

West End kan de aangeleverde 3D-modellen en detailtekeningen ook gebruiken om snel over te schakelen op het produceren van onderdelen of producten.Precies volgens de instructies, specificaties en eisen.


Services

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling. Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineering diensten omvatten 3D modellering, FEM analyses en de

Examples

Een MDE-Drive is een installatie om diep onder de grond ongewenste voorwerpen zoals explosieven uit de Tweede Wereldoorlog op te sporen.