Platformen en railingen

West End produceert maatwerkoplossingen voor preventieve veiligheidsvoorzieningen, zoals trappen, leuningen, ladders, kooiladders, bordessen en platforms.

West End produceert maatwerkoplossingen voor preventieve veiligheidsvoorzieningen, zoals trappen, leuningen, ladders, kooiladders, bordessen en platforms. Dit doen we zowel voor tijdelijke onderhouds- en andere projecten als voor permanente productiesystemen. Juist als standaard veiligheidsvoorzieningen tekortschieten of als er speciale veiligheidseisen gelden, is maatwerk vereist.

Naast veiligheidsvoorzieningen voor de machines die we zelf maken, maken we ook kooiladders, trappen, bordessen en platforms op, in of rond bestaande machines.

Onze veiligheidsoplossingen voldoen aan hoge eisen. Vooral in situaties waar beperkte mogelijkheden zijn voor bevestiging en montage, of waar ruimtelijke beperkingen extra veiligheidsvoorzieningen vereisen.

West End is VCA gecertificeerd voor installatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Natuurlijk houden we ons ook aan de veiligheidsvoorschriften in onze eigen fabriek. Deze gelden voor onze medewerkers, bezoekers, stagiaires en studenten.

Technologie

Om grote onderdelen met hoge tolerantie en complexe geometrieën te maken, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling. Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Diensten

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling.Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineeringdiensten omvatten 3D-modellering, FEM-analyses en de productie en documentatie van 2D productietekeningen.

Testfaciliteiten

Als een echte “one-stop service provider” heeft West End ook een “Test and Assembly” team. Dit team voert pasvorm-checks, belastingstesten, schoktesten, druk- of vacuümtesten uit voor de producten die wij maken.

West End heeft diverse moderne testfaciliteiten voor het uitvoeren van Factory Acceptance Tests (FAT).In onze cleanroom kunnen we lek- en vacuümtesten uitvoeren.Natuurlijk kunnen we ook thermische testen uitvoeren voor cryogene omstandigheden of hoge temperaturen.

Onze engineeringafdeling beschikt over 3D-meetapparatuur, waaronder een moderne optische lasertracker voor grote gefabriceerde producten die een hoge mate van nauwkeurigheid vereisen.Onze kwaliteitsinspecteurs kunnen ook onze 3D meetarm gebruiken.We gebruiken deze om de geometrie van een product te controleren op basis van de productie- en werktekeningen.

Verder bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun testcampagnes te faciliteren in onze schone assemblageafdeling op West End in Lisse.

Locatieservices, secondment on location

Detachering

In sommige gevallen gaat onze service verder dan onderhoud en installatie op locatie. Onze mensen kunnen bij uw bedrijf worden gedetacheerd voor langdurige en grote projecten. Bovendien willen we altijd dicht bij de klant staan.Examples

West End produceert maatwerkoplossingen voor preventieve veiligheidsvoorzieningen, zoals trappen, leuningen, ladders, kooiladders, bordessen en platforms.