Over West End

Familiebedrijf West End is een gespecialiseerde machinefabriek met jarenlange ervaring. Ons familiebedrijf is opgericht in 1947 en is gevestigd in Lisse, centraal in het westen van Nederland.

Duurzame betrokkenheid bij de regio op lange termijn

West End Machinefabriek nauw verbonden met de Bollenstreek. Verschillende van onze prestigieuze klanten zijn bij ons in de buurt gevestigd.

Forze, het Hydrogen Racing Team van de TU delft wordt al jaren gesponsord door West End Technologies

West End hecht veel waarde aan nieuwe technologieën die we kunnen gebruiken in op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten. Denk hierbij onder andere aan technologische ontwikkelingen met betrekking tot afvalstromen en duurzame productietechnologieën. Onze investering in ijsstralen is een voorbeeld van hoe we dit in de praktijk brengen: we kunnen metalen oppervlaktebehandelingen uitvoeren met een minimale impact op het milieu. Hierdoor hebben we een intensieve samenwerking opgebouwd met de maakindustrie in de regio.

West End werkt ook intensief samen met diverse onderwijsinstellingen en biedt stageplaatsen en leerwerkplekken aan. Met onze kennis en connecties kunnen we lokale gemeenten adviseren op het gebied van onderwijs en economische vraagstukken. West End is bijvoorbeeld trotse sponsor van baanbrekende projecten aan de Technische Universiteit Delft, zoals de waterstofauto van het Forze team en de Nuna, de zonneauto van het Nuon Solar Team.

We zijn meerdere keren genomineerd voor regionale MVO- en duurzaamheidsprijzen.

‘Geen eendagsvlieg, maar meerdere keren genomineerd op verschillende gebieden als meest innovatieve, duurzame en klantgerichte bedrijf in de Bollenstreek.’

Leren en werken

We zijn net zo toegewijd aan onze eigen mensen als aan onze klanten. Als erkend leerbedrijf bieden we elk jaar 15 tot 20 plaatsen voor stagiairs en leerlingen en werken we nauw samen met verschillende onderwijsinstellingen.

We zijn er trots op dat we twee medewerkers hebben opgeleid tot ingenieur. Naast het gebruik van directe leermogelijkheden werkt West End ook actief aan het enthousiasmeren van jongeren voor ons vak. Zo promoten we technologische beroepen voor meisjes en werken we samen met middelbare scholen en bèta-opleidingen om jongeren te interesseren voor techniek. Dit wordt gesymboliseerd door onze sponsoring van de Forze duurzame raceauto, ontwikkeld door studenten van de TU Delft. West End is al jaren trotse sponsor en leverancier van dit team.

De onderdelen die we bij West End Technology maken is vaak zo ingewikkeld dat je het op school nooit zult leren. Daarom leiden we onze mensen zelf op: leren en werken gaan hand in hand.

Working procedure

Onze vakmensen en hun toewijding om de juiste oplossingen op tijd te implementeren zijn de specifieke sterke punten van West End Machinefabriek. Onze ontwerpen zijn praktisch en perfect uitvoerbaar, omdat ze gebaseerd zijn op onze unieke kennis van het productieproces. West End kan ook snel schakelen, omdat onze technische disciplines, waaronder engineering, verbinden, verspanen en assemblage, allemaal onder één dak zitten.

West End Machinefabriek bouwt langdurige relaties op met haar klanten, medewerkers en leveranciers. We willen onze partners steeds beter van dienst zijn en investeren daarom permanent in certificering, cursussen en middelen voor engineering, productie en service.


West End bestaat

0

jaar

Werkplaats oppervlak

0

m2

We hebben

0

toegewijde supersterren in dienst

Familiebedrijf West End maakt het mogelijk om van fouten te leren zodat iedereen kan innoveren. Wij geloven dat onze mensen plezier in hun werk moeten hebben. Zo halen ze het beste uit zichzelf en blijven onze mensen zich ontwikkelen. Net zoals we dat voor onze klanten doen.