(Schaal)modellen

1:1 Mockups and scale models

We zijn er trots op dat we de schaalmodellen hebben mogen maken voor het Erasmusgebouw van ESA in Noordwijk. Een voorbeeld is het Colombus schaalmodel.

Een van de hoogtepunten van de High Bay van het Erasmus Centrum is een 1:1 Columbus Laboratorium mockup. Het toont aan de binnenkant alle relevante racks en experimentele faciliteiten die momenteel in het laboratorium op het ISS zijn gemonteerd. Aan de buitenkant worden meer technisch relevante details verstrekt met behulp van tentoonstellingsstandaarden en informatiebladen (copyright ESA).

European Space Agency
Brik-II

Een ander voorbeeld is de voorbereiding en uitvoering van ESA’s Neutral Buoncy Test-campagne in 1992 met de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels. Onze Mockups werden onder water in zwembaden gebruikt.

In 2004 maakte West End de ATV Docking Interface Mock Up voor de internationale functionele lasertestcampagne. Dit model werd op een bewegend frame gemonteerd om het koppelen met het internationale ruimtestation te simuleren.

Voor de laatste 250 meter navigeerde ATV met behulp van een ‘videometer’ en ’telegoniometer’, die laserpulsen gebruiken om de afstand en oriëntatie tot het station te berekenen.” Onze Mockup werd gebruikt om deze koppeling te testen. De ATV Mockup is tegenwoordig te zien in het grootste ruimtevaartmuseum van Nederland, Space Expo in Noordwijk.

European Space Agency

Technologie

Om grote onderdelen met hoge tolerantie en complexe geometrieën te maken, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling. Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Materialen

West End werkt met diverse ferro- en non-ferrometalen. Voorbeelden zijn titanium, aluminium, roestvrij staal, laag koolstofstaal en hoogsterkte staalsoorten, maar ook technische kunststoffen

Diensten

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling. Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineeringdiensten omvatten 3D-modellering, FEM-analyses en de productie en documentatie van 2D productietekeningen.

Examples

West End is al tientallen jaren leverancier van levensgrote mockups en zeer gedetailleerde schaalmodellen.