Simulatorhardware

Reparatie, ontwerp en productie van vluchtsimulatorhardware

Flight Simulator Hardware is de ruggengraat van een volledige vluchtsimulator. Onze op maat gemaakte frames houden letterlijk alle stukken bij elkaar. Als zodanig transformeren ze de krachten en versnellingen van de bewegingssystemen die op het frame zelf zijn gemonteerd.

Enkele voorbeelden van producten die wij maken zijn frames, of bovenplatforms, zoals ze worden genoemd. We maken bovenplatforms voor standaard 6 DoF systemen of speciale bewegingssystemen, zoals 3 DoF.

Onze frames kunnen driehoekig of rechthoekig van vorm zijn. Afmetingen variëren van kleine frames tot grote platforms, die lasten van meer dan 3.000 kg aankunnen. Onze frames zijn sterke mechanisch stijve structuren. Op verzoek kunnen deze frames worden vervaardigd met een op maat gemaakt montagegatenpatroon en, indien gewenst, met een coating naar keuze.

Simulator Hardware


Achterhutten – of koepels – worden boven de frames geplaatst.Deze simulatoronderdelen zijn gemaakt van staal of aluminium.Het zijn stijve en precieze constructies omdat ze het visuele projectorsysteem moeten ondersteunen. Deze visuele systemen zijn cruciaal voor een geloofwaardige werking van de vluchtsimulator, omdat ze de beelden leveren die de gezagvoerder ziet terwijl hij de vluchtsimulator bedient.

West End maakt al vele jaren grote frames met nauwe toleranties en complexe geometrie. Onze machinefabriek beslaat een oppervlakte van 5.500 m2.Dit betekent dat we zeer grote frames kunnen assembleren.Onze werkprocedures en de ondersteuning van onze eigen engineeringafdeling stellen ons in staat om deze onderdelen voor de simulator te produceren en te assembleren.Door ‘as-built’ tekeningen te maken, kunnen we de documentatie van productwijzigingen garanderen. Onze orderdocumentatie kan worden gebruikt voor de kosteneffectieve productie van een tweede serie.

Technologie

I

Om grote onderdelen met een hoge tolerantie en complexe geometrie te produceren, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling.Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Materialen

West End werkt met diverse ferro- en non-ferrometalen. Voorbeelden zijn titanium, aluminium, roestvast staal, laag koolstofstaal en hoogsterkte staalsoorten, maar ook technische kunststoffen

Diensten

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling. Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineeringdiensten omvatten 3D-modellering, FEM-analyses en de productie en documentatie van 2D productietekeningen.

Testfaciliteiten

Als een echte “one-stop service provider” heeft West End ook een “Test and Assembly” team. Dit team voert pasvorm-checks, belastingstesten, schoktesten, druk- of vacuümtesten uit voor de producten die wij maken.

West End heeft diverse moderne testfaciliteiten voor het uitvoeren van Factory Acceptance Tests (FAT). In onze cleanroom kunnen we lek- en vacuümtesten uitvoeren. Natuurlijk kunnen we ook thermische testen uitvoeren voor cryogene omstandigheden of hoge temperaturen.

Onze engineeringafdeling beschikt over 3D-meetapparatuur, waaronder een moderne optische lasertracker voor grote gefabriceerde producten die een hoge mate van nauwkeurigheid vereisen.

Onze kwaliteitsinspecteurs kunnen ook onze 3D meetarm gebruiken. We gebruiken deze om de geometrie van een product te controleren op basis van de productie- en werktekeningen.

Verder bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun testcampagnes te faciliteren in onze schone assemblageafdeling op West End in Lisse.

Locatieservices, secondment on location

Detachering

In sommige gevallen gaat onze service verder dan onderhoud en installatie op locatie. Onze mensen kunnen bij uw bedrijf worden gedetacheerd voor langdurige en grote projecten. Bovendien willen we altijd dicht bij de klant staan.

Examples

De one-stop-shop voor ontwerp, productie en onderhoud van vluchtsimulatorhardware