Transportmiddelen

West End is an all-round supplier of high tech, tailor made, Transport Equipment.


West End is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van transportmiddelen. Deze oplossingen kunnen zowel verticaal als horizontaal en zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Voor verticaal gebruik binnen bewijzen we hefbalken en kooien. Voor horizontaal gebruik binnen maken we karren met zware wielen of luchtkussens.

Voor buitengebruik kunnen we een grote variëteit aan frames en containers ontwerpen en produceren.

West End bouwt gespecialiseerde transportcontainers voor delicate hightech hardware. In deze containers zijn vaak vereisten voor handling, vacuümcondities en schokabsorptie geïntegreerd. Voorbeelden van projecten zijn gerelateerd aan ruimtevaart of onderzoek.

Naast containers produceert West End ook vliegtuigcompatibele transportframes. Een voorbeeld uit de luchtvaartindustrie is het 40 meter lange Beluga-compatibele frame voor de productie en assemblage van de vleugels van de A350. West End beschikt over geavanceerde 3D meetapparatuur en optische lasertrackers om de maattolerantie van deze grote frames nauwkeurig te controleren.

Technologie

Om grote onderdelen met hoge tolerantie en complexe geometrieën te maken, gebruikt West End moderne CNC-machines. We hebben een Haas UMC-750 5-assige freesmachine en een Haas 4-assige GM-2 grote freesportaalmachine (werkbed 4.000 x 2.000 mm).

West End heeft een EN 1090 gecertificeerde lasafdeling. Naast bovengenoemde en de conventionele productietechnieken beschikt West End over een cleanroom, 3D meetapparatuur en testapparatuur voor druk, vacuüm en cryogene toepassingen.

Materialen

West End werkt met diverse ferro- en non-ferrometalen. Voorbeelden zijn titanium, aluminium, roestvrij staal, laag koolstofstaal en hoogsterkte staalsoorten en technische polymeren.

Engineering

Built to spec

Op basis van uw eisen en specificaties kan onze engineeringafdeling het productontwerp verder uitwerken en voorbereiden op de productie. Onze ingenieurs voeren ook FEM-berekeningen uit om kritieke constructie-elementen en de uiteindelijke materiaalkeuze te controleren. Natuurlijk zijn de montagetekeningen en detailtekeningen gegarandeerd voor renovatie-, reconstructie- en productiedocumentatiedoeleinden.

Built to print

West End kan de aangeleverde 3D-modellen en detailtekeningen ook gebruiken om snel over te schakelen op het produceren van onderdelen of producten. Precies volgens de instructies, specificaties en eisen.

Diensten

Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, modificatie en renovatie van een breed scala aan producten.

Onze fabriek heeft een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en herbergt bijna alle noodzakelijke productietechnologieën. West End heeft ook een eigen engineeringafdeling. Ons team van 6 werktuigbouwkundig ingenieurs is gespecialiseerd in co-engineering. West End heeft meer dan 75 jaar ervaring in productie, onderhoud en reparaties. Met die kennis leveren onze ingenieurs gedetailleerde ontwerpen en productietekeningen, gericht op een optimale produceerbaarheid van onze producten.

Om onze dienstverlening te verbeteren, investeert West End voortdurend in kennis, certificeringen, mensen en nieuwe technologie. Onze engineeringdiensten omvatten 3D-modellering, FEM-analyses en de productie en documentatie van 2D productietekeningen.

Testfaciliteiten

Als een echte “one-stop service provider” heeft West End ook een “Test and Assembly” team. Dit team voert pasvorm-checks, belastingstesten, schoktesten, druk- of vacuümtesten uit voor de producten die wij maken.

West End heeft diverse moderne testfaciliteiten voor het uitvoeren van Factory Acceptance Tests (FAT). In onze cleanroom kunnen we lek- en vacuümtesten uitvoeren. Natuurlijk kunnen we ook thermische testen uitvoeren voor cryogene omstandigheden of hoge temperaturen.

Onze engineeringafdeling beschikt over 3D-meetapparatuur, waaronder een moderne optische lasertracker voor grote gefabriceerde producten die een hoge mate van nauwkeurigheid vereisen.

Onze kwaliteitsinspecteurs kunnen ook onze 3D meetarm gebruiken. We gebruiken deze om de geometrie van een product te controleren op basis van de productie- en werktekeningen.

Verder bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun testcampagnes te faciliteren in onze schone assemblageafdeling op West End in Lisse.

Locatieservices, secondment on location

Detachering

In sommige gevallen gaat onze service verder dan onderhoud en installatie op locatie. Onze mensen kunnen bij uw bedrijf worden gedetacheerd voor langdurige en grote projecten. Bovendien willen we altijd dicht bij de klant staan.

Examples