Logo West End
Maatwerk

De West End Werkwijze

Van Revisie naar fabricage, ondersteund door engineering.

Nieuwe klanten ontdekken soms tot hun verbazing, dat zich achter onze revisieafdeling een grote fabriek bevindt met een modern uitgeruste engineeringsafdeling. Een revisieproject mondt regelmatig uit in aanvragen voor de fabricage van nieuwe installaties en transportframes. Daarbij ondersteunen onze engineers het fabricageproces door (werk)tekeningen en productdocumentatie te maken.

As-built drawings

West End Machinefabriek kan ook ‘as-built drawings’ maken. De wijzigingen in het product voor  bijvoorbeeld fabricage-efficiëntie, worden daarbij bijgewerkt in het CAD-model en de productietekeningen. Zo is dit in de toekomst eenvoudig te dupliceren.

Testen en Service

West End heeft de juiste mensen en expertise in huis voor elk project. Van kleinschalige revisie- en onderhoudsprojecten aan bestaande installaties tot aan de fabricage, assemblage en het testen van complexe, samengestelde machines. Naast revisie en fabricage van precisieframes en machines kunnen de noodzakelijke testen binnenshuis uitgevoerd worden. In onze cleanroom en assemblageruimte kunnen we uiteenlopende Factory Acceptance Tests (FAT) uitvoeren, zoals vacuümtesten, dry-runs en loadtesten.

Ook bij installatie, ingebruikname en onderhoud van machines op locatie kan West End een grote rol spelen. De experts van onze buitendienst beschikken voor kortdurende projecten over goed uitgeruste mobiele werkplaatsen. Daarnaast kunnen we voor langere duur onze mensen voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden op locatie inzetten.

De unieke kracht van alles onder één dak

De unieke kracht van West End is dat we alles onder één dak hebben. Onze toegewijde vakmensen, realiseren voor onze klanten op tijd de juiste oplossingen. Onze ontwerpen zijn praktisch en uitstekend uitvoerbaar. Ze zijn gebaseerd op onze kennis van het maakproces. Daarnaast kan West End snel schakelen, met alle technische vakgebieden (engineering, verbinden, verspanen en assemblage) onder één dak.

Kwaliteitscontrole met geavanceerde 3D-meetapparatuur

Het doel van West End Machinefabriek is om langdurige relaties met haar opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers op te bouwen. Met als doel onze partners elke keer weer beter van dienst te kunnen zijn, investeren wij daarom permanent in certificeringen, opleidingen en middelen voor engineering, fabricage en service.

West End heeft de volgende beleidsverklaring (zie link)  m.b.t. visie, missie en certificeringen t.a.v.:

1. Kwaliteitsmanagement: ISO 9001
2. Veilig werken: VCA**
3. Kwaliteitssysteem voor het lassen: ISO 3834-2
4. Productnorm voor staal- en aluminiumconstructies: EN 1090
5. Beoordelingsrichtlijn voor het installeren, ontwerpen, herstellen en onderhouden van tankinstallaties: BRL SIKB 7800 Tankinstallaties

 

West End Machinefabriek - Detailontwerp, constructie en engineering Hoogwaardige precisieframes van West End

De unieke werkwijze van West End Machinefabriek. Revisie, Fabricage en Engineering onder een dak