RUIMTEVAART  • LUCHTVAART • INDUSTRIE

Industrie

West End Technologies is al meer dan 75 jaar leverancier van reparatie & onderhoud, engineering en apparatuur voor de industrie. Omdat we gevestigd zijn in de buurt van toonaangevende bedrijven in de verf-, voedingsmiddelen- en medische procesindustrie, begon onze rol in de industrie in 1947.

Aanvankelijk richtte West End Technology zich alleen op dringende onderdelen en reparatieverzoeken. Geleidelijk groeiden we en transformeerden we onszelf tot een full-service en one-stop-shop leverancier. Niet alleen bieden we bij West End alle benodigde werktuigbouwkundige competenties in huis (van engineering tot lassen en frezen), maar we bieden ook oplossingen op maat, inclusief eigen ontwerp en installatie en onderhoud bij de klant op locatie.

West End levert co-engineering en fabricage van roestvrijstalen pijpleidingen, meng- of opslagtanks, gereedschappen, hef- en transportmiddelen voor bekende namen als Akzo Nobel, Avery Dennison, MSD en Heineken.

Daarnaast produceert West End reserveonderdelen voor productielijnen, gebaseerd op onze belangrijkste specialiteit: de productielijnen van de klant draaiende houden.

Industriële producten en projecten

Onze constructeurs gebruiken 3D solid modeling software voor het maken van productietekeningen, om de fabricage en specificaties aan de machinefabriek door te geven.

Engineering en onderhoud

Voorafgaand aan onze huidige co-engineering- en productieactiviteiten begon West End als een dienstverlenend bedrijf. In 1947 werd West End opgericht als een servicegericht bedrijf In de loop der jaren hebben we onze huidige co-engineering- en productieactiviteiten ontwikkeld, Sinds 1947 is West End gespecialiseerd in dringende reparaties en onderhoud. Reparatie en onderhoud leiden vaak tot revisie- […]

MDE-Drives

Een MDE-Drive is een installatie om diep onder de grond ongewenste voorwerpen zoals explosieven uit de Tweede Wereldoorlog op te sporen.

Platformen en railingen

West End produceert maatwerkoplossingen voor preventieve veiligheidsvoorzieningen, zoals trappen, leuningen, ladders, kooiladders, bordessen en platforms. Dit doen we zowel voor tijdelijke onderhouds- en andere projecten als voor permanente productiesystemen. Juist als standaard veiligheidsvoorzieningen tekortschieten of als er speciale veiligheidseisen gelden, is maatwerk vereist. Naast veiligheidsvoorzieningen voor de machines die we zelf maken, maken we ook […]

Pressure and Vacuum vessels

Druk- en vacuumvaten

De specifieke vereisten voor druk- en vacuümvaten vereisen een goed gecontroleerd en gecertificeerd productieproces. Nog belangrijker zijn gespecialiseerde productiemethoden, zoals orbitaal lassen. Bij West End hebben we beide. West End begon 70 jaar geleden als een lokaal renovatiebedrijf voor de chemische en procesindustrie. Sindsdien is West End meegegroeid met zijn klanten en uitgegroeid tot een […]

Skidframes

Naast losse tanks en leidingwerk ontwerpt en produceert West End ook geïntegreerde oplossingen op een frame, beter bekend als skids of skidframes.

Tanks en leidingsystemen

De productie van industriële tanks en leidingsystemen is een van de oorspronkelijke productgroepen van West End. West End begon in de jaren 1950 met de productie van hightech en innovatieve oplossingen op maat voor het mengen en opslaan van roestvrijstalen tanks en leidingsystemen voor de chemische verwerkingsindustrie. Tanks kunnen worden uitgerust met mangaten, mixers, kijkglazen, […]

West End: al meer dan 75 jaar een belangrijke leverancier van industriële apparatuur